Nino 2014.03.26. 13:27

Szerdai tippek

Liverpool - Sunderland 

Az egyik legjobb formában lévő angol csapat a lényegesen gyengébb erőkből álló Sunderland-et fogadja. Sima ügy, nyernek a hazaiak. De miért is? Például azért, mert ők a harmadikok, még harcban a bajnoki címért. Vagy azért, mert a Sunderland is harmadik, de alulról. Ami a formát illeti, a Liverpool nem az egyik, hanem a legjobb most Angliában. Az utóbbi 10 meccsén 8 győzelem, 2 döntetlen, ehhez képest a Sunderland egy kicsit szerényebb mérleggel rendelkezik. Igaz, hogy idegenben volt pár győzelme néhány gyengébb csapat ellen, de például 4-1-re kikaptak az Arsenal otthonában. Körülbelül erre számíthatnak az Anfield Roadon is, sőt. Egészen szeptember 21-ig kell visszamennünk az időben, hogy hazai liverpooli vereséget találjunk, akkor a Southampton nyert a Mersey partján.

A Liverpool egy 6-3-as cardiffi győzelemmel melegített erre a mérkőzésre, a Sunderland meg kikapott 2-0-ra, idegenben, a Norwich otthonában. Mivel a Vörösök utolsó négy meccsükön szórták a gólokat ( 6-3, 3-0, 3-0, 4-3 ), a Sunderland meg idegenben ritkán ússza meg két kapott gól alatt, így egy többgólos Liverpool győzelemre jó esély mutatkozik.

A tippem az, hogy a Liverpool legalább 2 góllal nyer, ennek odds-a 1.45 a bet365-nél.

FC Köbenhavn - Nordsjaelland

Dán kupamérkőzésről van szó, két nagy rivális játszik egymás ellen. Az elmúlt két szezonban mindkét alkalommal ez a két klub végzett a bajnokság első két helyén, szóval egy igazi rangadó lesz. Az ilyeneken pedig bármi előfordulhat. Ráadásul két meccs dönt a továbbjutásról.  Hogy mégis bekerült a tippjeim közé ez a mérkőzés, annak az az oka, hogy a statisztikák és a tendenciák a hazai csapat jó esélyeit jósolják. A Köbenhavn valamivel jobban áll a dán bajnokságban (3.), a Nordsjaelland - még egyszer ezt le nem írom - csak 7. Igaz, hogy ez a kiírás nagyon szoros, alig hét pont a két rivális között a különbség, de a Koppenhága nagyon mélyről jött fel, hiszen katasztrofálisan rajtoltak, az ő formájuk egy ideje felfelé ível. 

Hazai pályán a Koppenhága játszott már néhány hajmeresztő mérkőzést, de ez semmi a Nordsjaelland idegenbeli teljesítményéhez képest.  Ez úgy az utolsó az összes csapatot figyelembe véve, hogy legutóbb az éllovas ( ! ) Midtyilland otthonában győztek. Ugyanilyen lehangoló a Köbenhavn elleni idegenbeli fellépések statisztikája is, négy vereség zsinórban. ( 4-0, 4-1, 2-1, 2-0 )

Ami a nyereményszorzókat illeti, valami hasonlóra számíthatnak a bet365-nél is. Mindössze 1.76 a hazai győzelem odds-a, pedig hát nem lesz ez egy fáklyásmenet szerintem. 

Ennek ellenére én úgy gondolom, a hazaiak nem kapnak ki ezen a meccsen, azaz 1X kétesélyt fogadnék erre a találkozóra.  Az odds 1.20.

Fiorentina - AC Milan

A szerda egyik legnagyobb rangadója úgy hiányzott a Fiorentinának, mint púp a hátára. Teher alatt nő a pálma, és a firenzei violák legutóbb bravúros győzelmet arattak a rivális Nápoly otthonában, pedig tényleg megerőltető menet áll mögöttük. Olyannyira, hogy ennek a menetelésnek komoly áldozatai is voltak, mint például szegény Mario Gomez, aki alig játszott a szezonban, és most sem fog sérülés miatt. Bár a keret azért elég bőséges, mégsem mindegy, hogy Rossi vagy Matri van a csatárposzton. Persze ami a keret erősségét illeti, a Milan sem panaszkodhat, mégis borzasztó haloványak idén. A bajnokságban csak 12.(!) Rossoneri mélyrepülése ráadásul folyamatos, a gyenge kezdést gyenge folytatás is követte, semmi tavaszi feltámadás, mint tavaly.

Mindezt elnézve nehéz elképzelni, hogy a Milan képes motivációt gyűjteni erre a mérkőzésre, ellentétben a Fiorentinával, akik mindig nagyon igyekeznek otthon, és ez többnyire meg is hozza az eredményét. Többnyire, de nem mostanában. Nyert náluk az elmúlt hetekben a Juventus, az Inter és a Lazio is - furcsa ezt kimondani, de ezek a csapatok azért - jelenleg -  nincsenek egy súlycsoportban a Milannal. Ettől még a sokszoros bajnok milánóiak okozhatnak meglepetést, elég erősek és elég rapszodikusak, hogy váratlanul nyerjenek.

Valószínűleg éppen ezért adnak kedvező odds-okat erre a mérkőzésre. A 2.20-as hazai győzelem már önmagában is csábító, de biztosabbnak látom az 1X kétesélyt. Ennek 1.33 a nyereményszorzója, szerintem erre érdemes tippelni!

Sevilla - Real Madrid

A Real Madrid sokkoló 4-3-as vereséget szenvedett el a Barcelonától, hajlamos vagyok a mostani eredmények miatt azt gondolni, hogy ezek a traumák benne maradnak a csapatokban. ( Az Arsenalban és a Galata-ban benne maradt, ezt láthattuk tegnap. ) Éppen ezért nagyon nehéz meccsre számíthat a Madrid az egyik legkellemetlenebb stadionban, Sevillában. Rakiticsék ráadásul az utolsó 5 bajnokijukat mind megnyerték, szóval rosszabbkor nem is jöhetne a Realnak ez a mérkőzés. Még egy kedvezőtlen előjel: a királyi gárda legutóbbi sevilla-i látogatásán is kikapott 1-0-ra.

Mégis úgy gondolom, hogy most győznek. A Real Madrid ugyanis bajnok akar lenni, az pedig egészen egyszerűen most nem fér bele, hogy kikapjon. Cristiano Ronaldo elég gyengén játszott a Barca ellen, nála az pedig nagyon ritkán fordul elő, hogy kétszer egymás után is eltűnjön a pályán. Arra azért nem számítok, hogy majd most megint 6-2 lesz, mint ahogy 2011-ben kétszer is megtörtént a Sevilla-Real Madrid mérkőzéseken.

Szoros meccset várok és Real-győzelmet. A vendégsiker odds-a 1.53.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odds.blog.hu/api/trackback/id/tr755879674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása