Nino 2014.03.25. 14:44

Kedd: sztárcsapatok

Hertha BSC - Bayern München

A bajorok meccseit rendszeresen elnézve két dolog jut az ember eszébe: 1) nincs az a mérkőzés, amit ne tudnának megnyerni 2) egyszer minden sorozatnak véget kell érnie. Ami miatt ez a meccs mégis erős motivációval bír a címvédő számára, az nem más, mint hogy már ma megnyerhetik a bajnokságot. Aki valaha versenyben volt ilyen címért, az tudja, hogy ezen mindenki szeret mihamarabb túl lenni, tehát a vendégek mindent meg is fognak tenni a sikerért. Egyébként alakulhat úgy is, hogy ehhez még győznie sem kell Ribery-éknek, de nem hiszem, hogy ez őket különösebben érdekli. ( Mármint, hogy mi történik a Dortmund - Schalke meccsen. )

Persze ott lesz még a pályán a berlini csapat is, amely 9. helyen áll a táblázaton. A kupaindulást jelentő hatodik hely még elérhető közelségben van, és a Bayern elleni meccs nyilván őket is feltüzeli majd. Lesz is honnan feljönniük, hiszen négy nyeretlen meccsen vannak túl, és szintén négy alkalommal nem tudtak nyerni egymás után otthon sem. Szóval nem egy bevehetetlen katlan mostanában a fővárosiak stadionja. 

Az ismert körülmények miatt ezen a meccsen a sima vendégsiker az egyetlen kockázatmentes tipp, nem is nagy a szorzó, mindössze 1.20. Aki ennél nagyobbat szeretne kockáztatni, annak  a München legalább háromgólos sikerét ajánlom 2.75-ért. Simán összejöhet ez is, hiszen legutóbb 6-0-ra (!) nyert a Bayern a Hertha otthonában. Hasonló odds-szal bír a legalább négygólos végeredmény is, ez is könnyen bejöhet, és akkor 2.25-ös szorzóval hasíthatunk.

AS Roma - Torino FC

Roma nem Berlin. Az Örök Város farkasai igazán veszélyesek, ebben a bajnokságban még senki sem tudna őket otthon megverni, 14 meccsből 11-et meg is nyertek az Olimpico-ban. Mivel nem volt sok belőlük, felsorolom,  kik voltak képesek itt pontot rabolni: az Inter (0-0), a Cagliari (0-0) és a Sassuolo ( 1-1 ). Utóbbi meccsen Berardi a 94. percben egyenlített, nagyon szerencsés körülmények között, szóval ezeken a mérkőzéseken is inkább kihúzták a vendégcsapatok valahogy, Tottiéknak meg nem jött össze a góllövés. A hazai pályán elért gólkülönbség is elképesztő: 33-4! Az élcsapatok ellen elvérzett már idén itt a Juve ( a kupában ), a Napoli és a Fiorentina is. 

A Torino pedig nem élcsapat. A Bikák csak a 10. helyen állnak a Serie A-ban, ez az a hely, ami ilyenkor a langyos mocsár. Messze a kupaindulást jelentő hely, de nyugi van a kiesés miatt. Így aztán ez egy könnyed tét nélküli kirándulás is lehetne Rómába. A Torino egyébként egy kicsit unhatja már ezeket az utazásokat, hiszen legutóbb az Interhez és a Juventushoz is át kellett ugrani egy másik stadionba, mindkétszer szűk, 1-0-s vereség lett a vége. Ezek az eredmények  - meg a többi idegenbeli -  azonban azt is mutatják: a Torino kellemetlen vendég, nem könnyű feltörni a védelmüket.

A Roma második helyét nem sok minden veszélyezteti már, még az sem, hogy esetleg feljönnek elsőnek, ez okozhat némi bizonytalanságot a tippelőkben. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy hazai pályán nem tesznek meg mindent a sikerért. Ez már önmagában is hízelgő, 1.40-es nyereményszorzót jelent, de szerintem érdemesebb arra tenni, hogy a Roma nullára nyer - erről árulkodik a mindössze 4 kapott gól is. Ennek az odds-a már több, mint kétszeres, egészen pontosan 2.10 a bet365-nél.

Galatasaray - Bursaspor

Az egyik legismertebb török csapat, amely csak most esett ki a Bajnokok Ligájából, Törökországban is képes furcsa eredményekre. Legutóbb éppen óriási szenzációt okozott, mikor a bajnokság egyik kulcspillanatában otthon zakózott a Kayserispor ellen. ( 0-1. Egy agyonnyert meccs, egy utolsó pillanatban kapott gyilkos góllal. ) Ez azonban csak egy apró porszem Drogbáék kiváló hazai mérlegében, a Türk Telekom Aréna közönsége egyszerűen nem tűri a folyamatos kudarcokat. Ennek az intoleranciának most ( megint ) a Bursa láthatja a kárát. Azért megint, mert legutóbb 6-0 volt az eredmény ebben a párosításban. Akkor a bajnokságban játszottak, most a kupában, melyet az isztambuli sztárcsapat eddig teljesen komolyan vett. ( Bár egy kellemetlen 0-0 ott is becsúszott az Antalyaspor ellen. ) 

A Bursaspor a bajnokságban négy meccset elvesztett sorozatban idegenben, most sem néz könnyű kirándulásnak elébe. Mivel a Galatasaray-nak egy rendkívül kellemetlen hazai vereséget kell kiköszörülnie, szerintem most nem engedik ki a kezükből a győzelmet. Nyernek, ennek odds-a 1.36.

A bejegyzés trackback címe:

https://odds.blog.hu/api/trackback/id/tr835878417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása